Mobil oyunun gücü topluluğudur

Oyuna baktığımızda, temel pixelated grafiklere sahip oyun salonlarının sınırlarından veya ev oyun sistemlerinden çok uzağa geldik. Artık her an elimizde avuç içi oyunlarımız var. Ve sadece sadece oynamak için değil, aynı zamanda akış ve strateji yapmak.

Pazar araştırması şirketi Newzoo'ya göre, oyunun bu yıl 148.1 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor; bu rakamın yarısı mobilden geliyor ve dünya çapında 2.4 milyardan fazla oyuncu var. 2021 yılının sonuna gelindiğinde, analistler cep telefonunun pazarın% 60'ına sahip olmasını beklerken, PC ve konsolların diğer% 40'a bölünmesine izin verdiler. Bu ay, Google, hem akış halindeyken hem de hareket halindeyken oynadığı türden bir oyun platformu olan Stadia’yı duyurdu. Bu, yavaşlama belirtileri göstermeyen ve büyümekte olan bir endüstridir.

Ancak bu büyük büyüme ile birlikte geliştiricilerin, tüketicilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için düşüncelerini değiştirme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Mobil oyuncular son derece düşünülmüş ve kendini adamış durumda, oyun endüstrisinin geleneksel “geliştirici kontrollü” modelden daha çok izleyici odaklı olana geçmesine öncülük ediyor. İşte, tüm şirketlerin mobil oyunlarına girmelerini sağlamak için oyun şirketlerinin topluma yeniden odaklanmaları için üç yol var.

Özelleştirme, IRL'yi ve oyun hayatını bulanıklaştırır

New York Times'ın paylaşım psikolojisi üzerine yaptığı araştırmaya göre, insanların% 68'i başkalarına kim olduklarını ve neye önem verdiklerini daha iyi anlamak için sosyal medyada paylaşıyor. Mobil oyunların artmasıyla, bu aynı davranış, oyunda sosyal medya için kullandıkları mobil cihazlarda kendilerini oyunda ifade ettikleri şekilde oyunculara da uygulanabilir. Geçmişin geleneksel lider tablolarının ötesinde, oyuncular oyun içindeki başarılarını zafer dansları ve kişiselleştirilmiş kutlamalarla paylaşırlar. Koreograflar, Fortnite'yi zafer dans hareketlerini çalmak için bile dava ediyorlar ve IRL ile oyun içi insanlar arasındaki bulanık çizgileri gösteriyorlar. Bir oyun avatarı kavramı yeni değildir, ancak bugünün kendini ifade etmesi daha da genişler. Avatarlar artık oyuncuların oyun içinde başka biri gibi davranmalarının bir yolu değil, gerçek ve dijital benliğinizin bir uzantısı haline geliyor. Oyun geliştiricilerin, mobil oyunculara benzer kişiselleştirme seçenekleri ve başarılarını insan ve dijital topluluklarıyla paylaşma yolları sağlamak için sosyal ve dijital davranışlara dikkat etmesi önemlidir.

Oyun dünya çapında ve ustalar ortaya çıkıyor

Oyun oynamak her zamankinden daha lider ve sektörün olumlu algısı artmaya devam ettikçe, oyuncu toplulukları da adanmış durumda. Electronic Entertainment Design and Research’e göre, Amerikalıların yaklaşık% 70’i çoğu akıllı telefonlarda oynayarak gurur duyuyor. Oyun oynamak global ölçekte benimsendiğinden, oyuncuların ve geliştiricilerin kendi inşa ettikleri harika varlığa sahip olmaları için eşsiz bir fırsata sahip oldukları anlamına gelir. Rapçiler Drake ve Travis Scott ve Pittsburgh Steelers'in geniş alıcısı Juju Smith-Schuster gibi ünlüler oyun trendine sıçradı ve Smith-Schuster, bu yıl Ninja'nın Zamanın En Etkili 100'ü için Ninja'ya yazdı. Oyun dünyası ünlüleri ortaya çıkmakta ve kutlanmaktadır. Bu insanlar bile sosyal medya etkileyicilerinin deneyimini taklit ediyor, sponsorluk yapıyor ve Gucci ve Balenciaga gibi üst düzey markaları giyiyorlar. Oyun “çocuk” larına ilişkin geçmiş klişeler geçmişte kaldı ve bu oyun geliştiricilerin tamamıyla kucaklaması gereken, yalnızca büyümeye devam edeceği, global, adanmış ve aranan bir topluluk.

Bir takım zihniyetini ve iki yönlü iletişimi teşvik edin

Oyun içi iletişim portallarının gelişmesiyle birlikte oyuncular, spor takımlarında ve orduda teşvik edilenlerin yansıtıcısı olarak birbirleriyle anlamlı ilişkiler kuruyorlar. League of Legends, Fortnite ve PUBG gibi oyunların geliştiricileri oyun içi topluluk forumları oluşturdular, ancak oyuncular sadece oyunda değil, gerçek hayatta da aynı fikirde olan oyuncularla bağlantı kurmanın bir yolunu istiyor, Twitch gibi platformların yükselişine öncülük ediyor , YouTube ve şimdi Stadia. Twitch'teki izleyici, CNN ve MSNBC gibi büyük kablo ağlarının üstünlüğünü aştı. Twitch baskın olarak PC oyunları için kullanılsa da, bunun mobil oyunlarda da gerçekleştiğini görüyoruz, bunun yanında oyuncuların bir akıllı telefonda görüntülü sohbet yoluyla birlikte oynamalarına olanak sağlayan Bunch gibi uygulamalar da var. Bu, benzerliklerin etrafında dönen topluluklar kurmak için insan davranış içgüdülerimize dayanır. Oyuncularınıza bir topluluk ve aidiyet duygusu yaşatın ve sonsuza dek özel hayranlar olacaklar.

Devam ederken, mobil oyunların patlayıcı büyümesi hız kazanıyor, oyun geliştiricilerin sistemlerini güncellemeye devam etmeleri, yeni ana oyuncuları bulmaları ve insanları ana oyunun geleceğini bir gerçeklik haline getirmek için meşgul tutmak için ekipler oluşturmaları gerekiyor.

Kate Wolff, markaları dürüst ve doğru bir şekilde etkileyici kilit insanlarla buluşturmaya çalıştığı, ilişki pazarlama ajansı RQ'da Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır.