Dota 2'de yetenek sayısı sınırlı mı?

Genel bir kural olarak, her kahramanın 4 yeteneği vardır – 3 temel yetenek ve 1 nihai yetenek. Her kahramanın 3 temel yeteneği ve 1 nihai yeteneği vardır.

Shadow Fiend ve Broodmother gibi bazı kahramanların alt yetenekleri var. Bunlar 1 veya daha fazla temel yetenekle ilişkilidir. Örneğin Shadow Fiend için, Shadowraze (Medium ve Far) Shadowraze (Near) ile ilişkilidir ve Broodmother için Destroy Spin Web, Spin Web ile ilişkilendirilmiştir. Teknik olarak konuşan Broodmother'da sadece 5 yetenek var, çünkü Poison Sting ve Spawn Spiderite onun yetenekleri değil, Örümcek Adamları. Yeteneklerin tarafından yaratılan birliklerin, kahramanlardan ayrı kendi yetenekleri olabilir.

Invoker, benzersiz yeteneği olan Invoke'ın 14 büyü üretebilmesi için eşsiz bir kahramandır. Bu büyüleri yetenek olarak görüyorum. Bununla birlikte, insanlar genellikle temel yeteneklerini "örnek" ve bu yetenekleri "büyü" olarak adlandırır. Toplamda sadece bir defada 6 adede kadar büyü yapabilir. Örneklerine her zaman erişebiliyor ve Çağrıyor. Ayrıca oyun sırasında büyülerinden birini büyüğü ile değiştirebilir. Bu bir kahraman için oldukça karmaşıktır ve anlaşılır bir şekilde Invoker'in ustalaşılması en zor kahramanlardan biri olduğu kabul edilir!

Teknik olarak konuşursak, hayır> 4 olduğunda sadece 4 yetenek seçmezsin. Ekstra yetenekleri olan kahramanlar için, genellikle hepsini bir kerede alırsın, Invoker biraz istisna olur. Ancak, bu kahramanları tam bir oyunda oynarsanız, bir wiki sayfasında okumaktan çok nasıl daha kolay olduklarını anlamak çok daha kolaydır.