KeSPA, Kore eSpor Birliği (KeSPA) 'nin onursal danışmanı ve elçisi olarak Seung-Min Ryu' yu atadığını bildirdi.

10 Haziran'da KeSPA'nın fahri danışmanı ve elçisi olarak atanan Seung-Min Ryuinci Seul'deki KeSPA genel merkezinde eSports endüstrisi için büyük hayranlık duyuyor. ESporlar geçen yıl Asya Oyunları'na gösteri sporu olarak dahil edildiğinde, Ryu Kore Ulusal eSpor Takımı'nın açılışında görüldü. Güney Kore'de düzenlenen 2018 League of Legends Dünya Şampiyonası Finalleri'nde sunum yaptı. Onursal danışman ve KeSPA'nın büyükelçisi olan Ryu, şimdi resmen geleneksel sporların bir parçası olarak eSporları teşvik etme konusundaki savunuculuk rolünü üstlenecek.

Ryu, “Geçen sene Asya Oyunları'ndan eSports sahnesinde gördüğümüz enerji tamamen şaşırtıcıydı” dedi. “ESports, ulusun dünyadaki spor prestijini ve masa tenisini geliştirmek için muazzam bir potansiyele sahip. Odak noktama Koreli eSpor oyuncularının dünya çapında en yüksek seviyede performans göstermesi için mümkün olduğunca çok fırsat sunmaya odaklanacağım. Ayrıca, eSport'ların dünya çapında resmi bir spor programı olarak başlatılması için spor yetkilileri ve IOC, OCA ve GAISF gibi çeşitli yönetim organlarındaki insanlarla aktif olarak iletişim kuracağım. ”

KeSPA başkanı, “Onursal danışmanımız ve elçimiz olduğu için Bay Ryu'ya minnettarız” dedi. "Bay. Uluslararası üne sahip bir IOC üyesi olan Ryu, eSports endüstrisinin geçtiğimiz yıl Asya Oyunlarına dahil edilen eSpor'lar ve Olimpiyat programı olarak eSport'lar da dahil olmak üzere son zamanlarda çok fazla ilerleme kaydedildiği sektörde adım atması için hayati öneme sahip olacak. Tartışılmakta. KeSPA, Bay Ryu ile birlikte, Kore'deki eSpor'ların dünyadaki itibarını korumaları ve endüstrinin rol modeli olarak liderlik etmesi için her şekilde çaba gösterecek. ”

* Seung-Min Ryu, 2012 Londra Olimpiyatları ile 2000 Sidney Olimpiyatları'nda üst üste dört kez yarıştı. Bay Ryu, 2004 Olimpiyatları'nda Atina'da 2002 Madalyası ve 2002'de Busan'da Asya Oyunları'nı kazandı. 2016 yılında, Güney Kore’nin komitenin yalnız üyesi olmak üzere IOC üyesi olarak atandı. Bu yıl Mart ayında OCA Entourage Komitesi Başkanı olarak görev yaptığı OCA (Asya Olimpiyat Konseyi) Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Mayıs ayında, bir sonraki yıla kadar Kore Masa Tenisi Birliği başkanlığına seçildi.