Eşi görülmemiş Kraliyet Donanması endüstriyel eylemi İngiliz filosunu sakat bırakacak | Dünya | Haber

Grace-1 Supertanker

Grace-1 Supertanker Suriye'ye giden bir petrol tankeriydi, ancak İngiliz donanması tarafından ele geçirildi (Resim: REUTERS)

Royal Fleet Auxiliary'nin 2.000'den fazla üyesi, Kraliyet Donanması meslektaşlarına göre yüzde 1,5 oranında bir ücret artışı teklif edildiğine dair şikayetleri takiben geçen hafta endüstriyel eyleme başlamak üzere oy kullandı. Bir RFA gemisinin Cebelitarık'taki bir İranlı tankerin fırtınasında çok önemli bir rol oynaması, Suriye'ye petrol taşıdığını belirtti. Dün gece RMT genel sekreteri Mick Cash uyardı: "İlerleme görmezsek, emeği tamamen geri alabiliriz. Kraliyet Donanması yerimizi alacak kadar denizciye sahip mi?" 1905'ten beri var olan Kraliyet Filosu Yardımcıları biri. Kraliyet Donanması’nın beş savaş silahı ve 13 gemisi genellikle savaş gemilerini doldurmak için kullandıkları düşman eylem riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Askeri, narkotik ve korsanlıkla mücadele operasyonlarının yanı sıra insani görevlerde yer almaktadır ve gemileri arasında Özel Kuvvetler operasyonlarının başlatıldığı tıbbi olarak eğitilmiş personel ve helikopter yastıkları Çarşamba günü RFA Tidesurge, 30 Royal Marines tahtasını gören ve 300.000 tonluk İran süper üstadı'nı Cebelitarık Hükümeti'nin talimatları üzerine ele geçiren bir operasyonda ayrılmaz bir rol oynadı.

Kullanılan iki Wildcat helikopterinden biri, daha sonra tankerin güvertesine sarkan yeşil bereleri taşıyor, diğeri ise Tidesurge'den fırlatılarak, kapıya monte makineli tüfek ve kızılötesi izleme kapsamları ile örtülüyordu.

RFA mürettebatlarının denizde endüstriyel harekete geçmelerine izin verilmese de, artık işleri hiç gerçekleştirmeyecekleri veya genellikle işleri çabucak halletmeleri beklenen esneklik olmadan, yapabilecekleri bir dizi görevi listelediler.

Bu, RFA gemilerinin hayati bakımını içerir ve artık Kraliyet Donanması gemilerinin İngiltere'deki veya küresel çapta operasyonlara başlayabilmeleri için önce üstlenmeleri gereken kritik deniz eğitimini desteklememektedir.

Dün gece kaynaklar, Bayrak Görevlisi Deniz Eğitimine (FOST) katılmamanın, çoğu büyük bir revizyon geçiren ve operasyonlara başlamadan önce FOST'a ihtiyaç duyan Tip 23 fırkateynler gibi savaş gemilerinin yeteneklerini etkileyeceği konusunda uyardı.

RFA

RFA deniz kuvvetleri için çok önemli bir varlıktır, öyleyse neden böyle davranılmıyorlar? (Resim: GETTY)

Falkland Savaşı sırasında gemisini Arjantinli bir denizaltı tarafından hedef alan eski bir RFA küçük memuru olan Peter Roberts, RFA ekibine aynı riskleri taşımasına rağmen Kraliyet Donanması kuzenleriyle aynı tanınmayacağını söyledi.

“Her çatışmada RFA gemileri yer aldı. Kraliyet Donanması bile, bir 'kuvvet çarpanı' olduğunu kabul ediyor, bu da yeterli yüzey gemileri olmadığını ve RFA ile temkinli olduklarını kabul etmenin bir yolu. ”Dedi.

“Bir deyişimiz var:“ bugünkü Kraliyet Donanması nezaket RFA’yı harekete geçirdi ”ve bu bir gerçektir.

“Her gemi uçuş güvertesi yeteneğine sahip ve RFA Argos'un birlikleri taşıdığı ve tıbbi tesisler sağladığı Sierra Leone gibi yerlerde kullanılıyor. Sık sık kısa sürede bir seferde dört aya kadar konuşlandırıyoruz.

“RFA Port Victoria, Libya kampanyasında yer aldığında, yiyecek ve yedek parçaların yanı sıra, binlerce ton yakıt ve mühimmat taşıyordu. İyi düşmanlar için hedef oluşturuyorlar. ”

Kendi gemisinin RFA Tidespring'in Falkland Savaşı sırasında Arjantinli bir denizaltı periskopunun nasıl hedeflendiğini anlattı.

“Kendimizi korumak zorunda olduğumuz tek şey HMS Antrim ve HMS Plymouth ile Güney Georgia'ya gittiğimizde iki Genel Amaçlı Makineli Tüfek idi” dedi.

“Denizaltı Santa Fe'nin Kaptan Horacio Bicain'i de dahil olmak üzere Arjantinli tutsakları aldık. Kaptanım tarafından sorguya çekildiğinde, bizi periskopunun üzerinde gördüğünü ve bizi sıraya soktuğunu itiraf etti. Sonra HMS Plymouth aşağı geldi ve kaçtı.

“Bana, RFA'nın, RFA olmadan uzun süre denize giremeyecek olan Kraliyet Donanması ile aynı riskleri almadığını söyleme. Peki neden hala ikinci kuzen olarak tedavi ediliyoruz? ”

RFA Tidespring

RFA Tidespring, Falkland Savaşı sırasında Arjantinli bir denizaltı tarafından hedef alındı (Resim: TWITTER)

Sendika şefi Cash, insani misyonların şu anda sınai eylemden muaf olmasına rağmen, bu, RFA'nın araçları tamamen düşürdüğü durumlarda bunun değişeceğini söyledi.

“Son on yılda, RFA, reel olarak yüzde 25 oranında daha düşük mürettebata sahip olan ücret artış politikasıyla çok kötü etkilendi” dedi.

“Geçtiğimiz yıl Silahlı Kuvvetlere yüzde 2,9'luk maaş artışı verildi ve bu harika, ancak RFA çalışan yanaktan çalışan erkek ve kadın yanlarında sadece yüzde 1,5 aldı. Onlar Kraliyet Donanması’nın yaşam çizgisi ve üyelerimizi gerçekten çok kızdırdı. ”

“Üyelerimiz yalnızca limanda endüstriyel faaliyette bulunabilirler. Erken ayrılmalarından geri dönmeyecekler, düzenli olarak yapılmak zorunda kaldıklarında yapmak zorunda olmadıklarını ve bu şeyler yapılmadıklarında yelkenleri yapamayacakları belli faaliyetler ve tatbikatlar var. Bunun sonunda bir etkisi olacak.

RFA ekibi

RFA çalışanları yüzde 1,5 maaş artışı alırken, donanma karşılaştırıldığında yüzde 2,5 maaş aldı (Resim: GETTY)

“İlerleme görmezsek, emeğin tamamen geri alınması anlamına gelebilecek tam bir endüstriyel harekete geçmek zorunda kalabiliriz. Kraliyet Donanması bizim yerimizi alacak kadar denizciye sahip mi?

“Bu gemilerle feribot operatörlerine verebilecekleri milyonlarca sterlin, Eurotunnel'e 30 milyar sterlin bulabilecekleri bir hükümet, ancak RFA için 500.000 sterlin bulamıyorlar mı? Bu büyük bir sorun değil.

Bir MOD sözcüsü şunları söyledi: “RMT’nin endüstriyel eylemde bulunma kararının farkındayız ve önerilerini değerlendiriyoruz, böylece bu dönemde operasyonların devam etmesini sağlamak için uygun tedbirler alabiliyoruz.

“Kraliyet Filosu Yardımcı personelinin ücret artışı, Hazine rehberliğine uygun olarak belirlendi.”