AlphaStar, StarCraft 2 AI, Avrupa Rekabetçi Merdiveni'ne Katılıyor

AlphaStar, Google’ın DeepMind’i tarafından tasarlanmıştır ve StarCraft 2’de Ass Kicks

AlphaStar’ın halka açık göze çarptığını, Ocak ayında StarCraft 2’nin tam hakimiyeti olduğunu hatırlayabilirsiniz. Şimdi Yapay Zeka bir başka yolun karşısına çıkan bütün budalaları yok etmek için hazır görünüyor. Yapay zeka konusundaki araştırmaların bir parçası olarak, AlphaStar yakında Avrupa'daki rekabetçi merdivenlerde az sayıda oyunda aktif olacak.

starcraft 2 nova gizli operasyon

AI isimsiz bir isim altında oynayacak, böylece insan oyuncuların bir robota karşı olup olmadıklarını bilmeyecekler. Oyuncuların AlphaStar'a karşı karşıya kaldıklarında kazandığı ve kaybettiği tecrübe hala bir insanmış gibi aynı şekilde puanlarına sayılır. Neyse ki, oyuncuların AI'ya karşı oynamayı tercih etmesi gerekecek.

Bununla birlikte, daha dengeli bir oyun alanı yaratma amacıyla, AlphaStar'ın dakika başına eylemlerle ilgili daha sıkı kısıtlamalar olacak. Dahası, haritayı yalnızca kamera benzeri bir bakış açısı kullanarak algılayabilecektir.

Yapay Zeka hakkında konuşan Blizzard, “AlphaStar'ın isimsiz olarak oynamasını sağlamak, kontrollü bir test olmasını sağlamaya yardımcı olur, böylece aracının deneysel sürümleri normal bir 1v1 merdiven eşleşmesine olabildiğince yakın bir oyun deneyimi yaşar”.

Blizzard, “Bütün oyunların aynı şartlar altında maçtan eşleşmeye oynanmasını sağlıyor. DeepMind, araştırma sonuçlarını AlphaStar’ın maçlarının tekrarları ile birlikte hakemli bir bilimsel makalede yayınlayacak. ”

Kesin başlangıç ​​tarihi ve AlphaStar'ın katıldığı oyunların sayısı kesinlikle kamuya açık değildir.

Bir video oyununda AlphaStar ve AI hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin!

KAYNAK